O nas

V zadnjih 20 letih je ameriško podjetje Segway ustvarilo številne vrhunske inovativne izdelke, ki so dobesedno spremenili svet. Segway ima več kot tisoč ključnih patentov na področju oblikovanja vozil, zdravstva, tehnologij samo-uravnoteženja, elektronsko krmiljenih pogonov, avtonomnega nadzora in tehnologij IOT / IOV. Segway sodeluje in dobavlja tehnologije vodilnim svetovnim podjetjem, kot so Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon in druga. Leta 2018 je bil ustanovljen ločen oddelek Segway Technology Co., Ltd. za raziskave, razvoj, proizvodnjo in prodajo terenskih vozil - ATV, SSV in UTV. Ogromen tehnološki potencial, vključno z glavnim razvojnim središčem v ZDA, tvori visokokakovostno osnovo nove linije vrhunskih inovativnih terenskih strojev Segway.

Segway Zgodovina

1999

Ameriški poslovnež, izumitelj in nosilec številnih častnih akademskih diplom Dean Kamen je ustanovil podjetje Segway Inc. v ZDA.

1999

2001

Segway Inc. gradi svojo evropsko tovarno in sedež v Bedfordu v Veliki Britaniji.

2001

2002

Začenja se prodaja prvega osebnega transporterja Segway PT v spletni trgovini Amazon. Revija Popular Science je Segway PT razglasila za "Najboljšo novo znanstveno iznajdbo leta".

2002

2003

Segway podpiše prestižni sporazum z DARPA - agencijo ameriškega obrambnega ministrstva za napredne raziskovalne projekte, ki vlaga v nove tehnologije, pomembne za ameriško nacionalno varnost.

2003

2004

Predstavil štirikolesni koncept Segway. Vodilna ameriška revija Time je Segway Centaur, opremljenega z žiroskopom in senzorjem nagiba, uvrstila med najboljše izume leta 2004.

2004

2005

Predstavljeni so terenski modeli Segway XT in Golf Transporter. Zahvaljujoč širokim pnevmatikam se lahko ti Segways brez težav premikajo po trdnih cestah in brezpotjih.

2005

2006

Druga generacija modela Segway PT prinaša brezžično krmiljenje InfoKey in revolucionarno tehnologijo LeanSteer (obračanje krmila na strani).

2006

2008

Med poletnimi olimpijskimi igrami 2008 v Pekingu je bilo uporabljenih več kot 100 PT Segwayjev. Glavna argumenta za njihovo uporabo sta nična emisija in visoko spoštovanje okolja.

2008

2009

Na trg prihajajo novi Patroller modeli za policijo in organe pregona. Nadzorniki so od takrat služili v varnostnih silah ZDA, Avstralije, Kanade, Združenega kraljestva, Nemčije, Savdske Arabije in mnogih drugih držav.

2009

2011

Segway Inc. širi svoj poslovni model in oblikuje "Program Segway Experience Center", ki ponuja turistične izlete v sodelovanju s Segway Inc. Zdaj postaja tudi pooblaščena potovalna agencija.

2011

2012

Segway predstavlja ARTI, najnovejši prototip popolnoma robotske mobilne platforme RMP (Robotics Mobility Platform).

2012

2014

Segway začne s proizvodnjo trikolesnega transporterja Patroller SE-3 za varnostne sile, ki se odlikuje po kakovosti, zanesljivosti in inovativni tehnologiji proti kotaljenju. Istega leta je Segway predstavil tudi nadgrajene modele i2 SE in x2 SE.

2014

2015

Segway in Ninebot sta strateško združena. Novoustanovljeno podjetje se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in prodajo potniškega prometa na kratke razdalje. Prvi skupni izdelek je revolucionarni osebni transporter MiniPRO, ki omogoča intuitivno upravljanje brez ročnega upravljanja. Tržna kapitalizacija novega podjetja je več kot 60 milijard USD, kar je več kot vsi ATV-ji skupaj.

2015

2018

Segway gre brez poti. Segway-Ninebot ustanovi ločeno podjetje Segway Technology Co., Ltd., v ZDA. za razvoj, proizvodnjo in prodajo terenskih vozil, ATV-jev, SSV in UTV ter drugih izdelkov.

2018

2019

Ameriški terenski stroji Segway so prvič predstavljeni javnosti. Na razstavi EICMA v Milanu posebno pozornost pritegnejo novi modeli s klasičnimi in popolnoma revolucionarnimi hibridnimi pogoni.

2019

2020

Češka družba Segway Powersports sro postane uradni zastopnik terenskih izdelkov Segway za Češko in Slovaško, Poljsko, Slovenijo, Romunijo in Hrvaško.

2020